Aanbiedingen

Hier staan onze aanbiedingen van uniek speciaalbier. Voor blond, amber, dubbel, tripel, fruit of trapistenbier moet uit bij Biereiland zijn. Alle bieren hebben een hoge kwaliteit. Heeft u grote voorraden nodig neem dan contact met ons op: info@biereiland.nl voor een speciale prijs. Voor alle aanbiedingen geldt op=op! Bestellingen vanaf 40 euro worden gratis verzonden. Ophalen kan natuurlijk ook op het mooie (bier)eiland Goeree-Overflakkee: regio 0187.

Speciaalbier aanbiedingen

Belgisch bier staat bekend om een groot aantal soorten en de kwaliteit. De geschiedenis van Belgisch bier vindt zijn oorsprong in de middeleeuwen. Internationale bierexperts prijzen de rijkdom en veelzijdigheid van het Belgisch bier.

Brouwerijen in België hebben niet te maken met voorschriften. Hierdoor gebruiken ze een veelvoud aan ingrediënten, zoals vruchten en kruiden. Door Belgische bieren zoals kriek (fruitbieren) denkt men vaak dat Belgisch bier altijd zoete bieren zijn. In de praktijk is dit niet het geval. Alleen enkele behoorlijk zware bieren en de fruitbieren zijn zoet van smaak. Vaker komt de combinatie van zoet-bitter voor. De bieren uit Vlaanderen zijn zuur tot licht zuur van smaak.

Echte typische Belgisch bieren zijn: Saison, Vlaams bruin, lambiek en Belgisch witbier. Het Trappistenbier is daarnaast niet een officiële biersoort en niet uitsluitend Belgisch maar wordt toch veelal gezien als Belgisch bier. Dit geldt ook voor de abdijbieren.

België heeft een rijke biercultuur. In de talloze cafés worden veel bieren geschonken of getapt. Elk bier wordt ook op zijn optimale temperatuur, van 8 tot 15°C, getapt met de perfecte lengte van de schuimkraag. Vaak is het bier te koud. Daardoor gaan veel aroma’s verloren.

Speciaalbier van Biereiland altijd uniek en goed!

Kortom bier van kwaliteit met een uitdagend karakter!